Welkom bij microdosing.nl

Informatie en support voor wie bewust en verantwoord wil microdoseren met psychedelica.

Doel en missie 

Dit is een platform voor informatie, educatie, onderzoek en persoonlijke begeleiding en coaching bij microdosing. Wij zien het als onze taak de onduidelijkheid en het stigma rondom microdosing weg te nemen. Daarnaast is microdosing.nl een community. Onze bijeenkomsten en de Faceboekgroep faciliteren het contact tussen microdosers onderling en met deskundigen, onderzoekers en media. De volledige support van onze vriend en Microdosing grondlegger James Fadiman sterkt onze missie enorm. Onze visie is dan ook gebaseerd op zijn expertise, die hij graag met ons deelt.

Er wordt steeds meer wetenschappelijk onderzoek naar microdosing gedaan. De eerste resultaten zijn zeer positief, maar er zijn nog veel meer onderzoeken nodig om een helder beeld te scheppen van de positieve en eventuele nadelige effecten. De belangrijkste ontwikkeling is, op termijn, in kaart brengen hoe microdosering ingezet kan worden voor medische- en therapeutische doeleinden. Microdosing.nl heeft een brug geslagen naar de microdosers en alle Microdosing Researchers die op dit moment onderzoek doen en gaan doen om samen dit doel te bereiken.

Een term, zoveel vragen

 • Wat is microdoseren met psychedelica?
 • Microdosing is een geliefd onderwerp bij de media. Is het echt populair of is het vooral een sensatie-onderwerp?
 • Werkt het echt of is het voornamelijk een placebo-effect wat men ervaart?
 • Waarom eigenlijk microdoseren?
 • Is het een tool voor mindfulness en persoonlijke groei?
 • Is het innemen van een microdosering wel veilig?
 • Hoe zit het met de legaliteit?
 • Moet je een microdosering zien als life-hack, supplement of als medicijn?
 • Blijft het bij een kortstondige hype, ontstaan in Silicon Valley, of is het onderdeel van een bewuster leven?
 • Is het alleen voor de experimentele types of juist ook bedoeld voor mensen die zelf bewust willen werken aan persoonlijke groei?
 • Vragen over waar illegale middelen zoals LSD of gedroogde paddenstoelen verkrijgbaar zijn beantwoorden wij niet.

Informeer jezelf

Psychoactieve planten worden al sinds mensenheugenis gebruikt voor medische, spirituele en religieuze doeleinden. Nog steeds staat het gebruik van deze bewustzijnsverruimende planten centraal bij culturen en geloofsovertuigingen overal op aarde. Als het aankomt op het gebruik van psychedelica, in micro- of macrodosis, vinden wij het essentieel dat iedereen in staat moet kunnen zijn om hier zelf verantwoorde keuzes in te maken.  

Dat begint met toegang hebben tot heldere informatie uit betrouwbare bronnen. Hier vind je achtergrondinformatie, resultaten van wetenschappelijk onderzoek en ervaringen van microdosers van het eerste uur.

Microdosing en psychedelica kunnen nog steeds rekenen op weerstand en onbegrip. De maatschappij is nog niet ingericht op het bewust inzetten van krachtige psychoactieve stoffen buiten de medische wereld.

Wij geloven wel dat dit aan het veranderen is. In de Westerse wereld groeit de aandacht voor psychoactieve stoffen en plantmedicijnen sterk: de psychedelic renaissance. Onderzoek naar de enorm diverse therapeutische toepassingen van psychedelica vindt plaats aan gerenommeerde universiteiten en kennisinstituten. Patiënten over de hele wereld melden zich voor ceremonies en therapieën voor traumaverwerking, het loslaten van angsten en het verlichten van depressie.

Deze mooie mini docu, waar ons team haar  medewerking aan verleend heeft, schetst in het kort een goed beeld van wat microdosing inhoudt.

Consults en persoonlijke coaching 

Wil jij beginnen met microdosing, maar weet je na het lezen van alle praktische informatie op onze website nog niet precies hoe je dit moet gaan aanpakken? Het team van Microdosing.nl staat voor je klaar.

Wij bieden sinds de start van ons platform microdose coaching aan passend bij jouw persoonlijke situatie. Als microdosing coach begeleiden we jou stap voor stap zodat microdosing de meest effectieve tool is voor jou.

Ons team werkt nauw samen met James Fadiman P.h.D. en verschillende andere specialisten op het gebied van microdosing. Zij begeleiden en adviseren ons coaching team, zodat wij jou een zo realistisch en gedegen begeleiding kunnen geven. >> MEER

Microdosing.nl Coaching netwerk

Hoewel Microdosing (MD) met psychedelica zeker geen wondermiddel of oplossing voor al je problemen is, hebben wij wel ervaren dat MD een erg goed hulpmiddel en ondersteuning is voor persoonlijke groei en transformatie. Net zoals meditatie, yoga, gezonde voeding en beweging efficiënte tools zijn om mentaal en lichamelijk in balans te komen. Sinds de start van ons platform 2 jaar geleden begeleiden en coachen wij, Jakobien en Hein mensen tijdens hun microdose traject. Om meer mensen van dienst te kunnen zijn, werken wij met verschillende therapeuten, coaches en psychologen uit de reguliere en alternatieve sector die open staan voor de potentiële helende werking van psychedelica in microdosering en macrodosering. >> MEER

Support & community

Microdosing.nl is een platform voor support in praktische en psychologische zin. Daarnaast geloven we in de kracht van communities en mensen met elkaar in contact brengen; online of ‘live’.  Kom naar ons jaarlijkse seminar of een van de meetups.

Natuurlijk is het geheel aan jou om je eigen pad te volgen op deze innerlijke ontdekkingsreis. Wel wordt het door de meeste mensen als erg nuttig en leerzaam gezien om ervaringen uit te wisselen. Zowel de positieve als de negatieve. Help anderen door het delen van je ervaring.

Heb je vragen? Stel ze in de Microdosing.nl Facebookgroep of boek een consult 

Samen creëren wij de toekomst

De tijd is aangebroken om psychedelica met open vizier en onbevooroordeeld tegemoet te treden. Als maatschappij en overheid dit ook doen, dan kan het enorme potentieel middels onderzoek en klinische proeven worden aangetoond. 

Alleen door meer onderzoek te doen kunnen we zeker weten of microdosing helpt bij bijvoorbeeld ADHD, clusterhoofdpijn, migraine en depressie en ontdekken we bij welke medische en psychische aandoeningen microdosing effectief ingezet kan worden. En bovenal, alleen dán zullen de mensen die dit het hardst nodig hebben, ook daadwerkelijk toegang krijgen tot microdosing.

We kunnen hier allemaal aan bijdragen door ons uit te spreken. Er is behoefte aan een duidelijk beeld dat past bij de kennis van nu. Daarom geldt: je stem laten horen helpt echt!

Je kunt ook deelnemen aan wetenschappelijk onderzoek naar microdosing van diverse onderzoekers in ons netwerk. Hoe idealistisch het ook mag klinken, het is waar: samen gaan we op zoek naar de ontbrekende stukken van de microdosingpuzzel. Research in motion!   

Partners

Om onze missie, doelen en onderzoeksprojecten te kunnen volbrengen, zijn behalve een fantastisch team en waardevolle samenwerkingen ook financiële middelen nodig. Wij zijn een partnerschap aangegaan met de nummer één microdosing webshops in Nederland: Microdose.nl en Microdosingtruffles.com. Zij zijn specialist in het aanbieden van alle producten (substanties) die geschikt zijn voor microdoseren. Wanneer jij jouw Microdose producten bij hen aanschaft, steun je indirect ons platform en kunnen wij ons platform draaiende en ‘advertentie vrij’ houden. Alvast bedankt voor je support.

Microdosingxp

All rights reserved©

Nieuw op het blog

Microdosing: A New Diet for Higher Life Quality?

Psychedelics are experiencing a true renaissance and people are getting ...
Lees verder

Microdosing for depression: From limitations to possibilities

My name is Hidde. “In October 2018 I had a ...
Lees verder

Microdosing San Pedro (mescaline) Research Study

Conducted by: Neuropsychology and Psychopharmacology; Maastricht University Team Microdosing.nl is ...
Lees verder

Microdosing met Truffles. Het bijhouden van een dagboek.

Wanneer je meer wilt halen uit jouw microdosing ervaring is ...
Lees verder

Microdosing tegen Clusterhoofdpijn? Mijn ervaring tot nu toe

Dit Microdosing tegen Clusterhoofdpijn ervarings verslag is geschreven door Marjo ...
Lees verder

Why I Quit Microdosing LSD

Is microdosing worth all the hype? Some psychonauts say no, ...
Lees verder

Fantastic Fungi Day Film screening Amsterdam 26-03-2020 CANCELLED!

"Do not miss Fantastic Fungi, one of the most beautifully ...
Lees verder

New Microdosing Study: Microdosing practice among students

Microdosing.nl is proud to present another new Microdosing Study. We ...
Lees verder

Interdisciplinary Conference on Psychedelic Research (ICPR) 2020 – Haarlem, 24-27 Sept

Prominent psychedelic scientists from across the globe will gather 'online' ...
Lees verder

Microdosing.nl Nieuwsbrief December

Voor het team van Microdosing Nederland was het weer een mooi ...
Lees verder

Microdoseren en Depressie

(een persoonlijk verslag) Wanneer psilocybine als behandeling bij depressie ingezet ...
Lees verder